OM OSS

BOKFÖRLAGET FÖR QUEERLITTERATUR

Det började som en idé hos Magnus Carlsson när han insåg att det inte fanns så många feelgoodromaner inom genren queerlitteratur. I tonåren läste han det han kom över men det flesta handlade om en komplicerad komma-ut-process. I början av 2010-talet kom Torka aldrig tårar-trilogin som handlade om aidsepidemin på 80-talet. Inga romaner som läsaren direkt blev hoppfull utav. Magnus tog tag i sin idé och påbörjade skrivandet av sin första roman som skulle bli Under broarna. En historia om tre vänner i Stockholms gayvärld, om deras kriser vardag, kärlekshistorier och desperata svek. 


Tillsammans med Peter Lindström startade han Njewd Publishing som gav ut romanen. I samband med releasen startade Magnus och Peter podcasten Njewd Pod där de diskuterade böcker, populärkultur och händelser. Lyssnarna blev fler och fler men efter ett och ett halvt år av succé lades podcasten på is.  


Njewd Publishings vision är att ge ut böcker och ljudböcker av kvalitet inom genren queerlitteratur. Samarbeten med andra bokförlag kan förekomma. Njewd har sitt säte i Stockholm.

Njewd Publishing är bokförlaget med quuer litteratur.

VILKA ÄR MAGNUS OCH PETER?

Magnus Carlsson är ägare och författare på Njewd Publishing.

MAGNUS CARLSSON

Ägare och författare


Magnus Carlsson är förutom författare även artist, komiker, showproducent och marknadsförare. Du kan ha sett honom i den fjärde säsongen av SVT's Gift vid första ögonkastet där han gifte sig med en främmande man. Det senaste året har han turnerat med sin humorshow Bög In Box runt om i Sverige,

Peter Lindström är ägare och redaktör på Njewd Publishing.

PETER LINDSTRÖM

Ägare och redaktör


Peter Lindström har en examen inom statsvetenskap men har även studerat genusvetenskap. Han har arbetat inom politiken och i näringslivet. Numera varvar Peter sitt gårdsliv med att njuta av goda viner och bra litteratur.

Gilla oss på Facebook

Kontakta oss

Besök oss på Njewd Publishing.

Skanörvägen 9, 121 52 Johanneshov